Boende Koh Lanta

Ett paradis för dig

Andra drömresor

Thailand är ett drömresmål för många och det med all rätt, det är ett paradis som man vill återkomma till gång på gång. Men ibland kan det vara härlig att byta ett paradis mot ett annat, som också är ett paradis men kanske på ett lite annorlunda vis. Vi vill tipsa om den Centralamerikanska pärlan Costa Rica.

Basinformation

Costa RicaCosta Rica är en republik belägen i Centralamerika och gränsar bland annat till länderna Panama och Nicaragua. Landet var det första landet i världen att avskaffa armé. Idag har man som ambition att bli det första koldioxidneutrala landet i världen.

Landet är känt för sin otroliga biologiska mångfald. Till ytan tillhör landet ett utav de minsta i världen, men den biologiska mångfalden är däremot en av de största i hela världen och hela fem procent av världens alla arter återfinns i Costa Rica.

Klimat

Klimatet i landet varierar beroende på var man befinner sig. I högländerna i landets centrala del är relativt tempererat, medan det i låglandet är ett tropiskt och subtropiskt klimat. Man har både sommar och vinter, men skillnaden är snarare torrperiod och regnperiod. Temperaturen ligger generellt kring 20-30 grader året om, ju lägre temperatur ju högre höjd man kommer till.

Turist i Costa Rica

Turism är ett av landets stora inkomstkällor och bidrar med över tio procent av landets totala arbetstillfällen. Den mest populära typen av turistande i Costa Rica är den så kallade ekoturismen. Detta är inte speciellt konstigt med tanke på den otroliga natur och fauna som landet besitter. Det är populärt att besöka de stora nationalparkerna och naturskyddsområdena som finns över hela landet. Att besöka regnskogen är något vi vill rekommendera varmt. Regnskogen är ett paradis för såväl djur och växter som för människor. Söker du efter lite inre ro, så har du här en vinnare.

Även om det också finns annat spännande i landet så handlar det som sagt mycket om djur och natur eftersom den är så pass unik i sitt slag. Låter detta intressant och som något du och din familj skulle vilja uppleva, då rekommenderar vi att du tar en titt på Swetours hemsida. Swetours har sedan 2005 arrangerat resor till Costa Rica och har flertalet fantastiska utflykter som du kan välja att deltaga på.