Boende Koh Lanta

Ett paradis för dig

Tips för långa flygresor

Att vara ute och resa är ju underbart, men desamma kan inte alltid sägas för själva resan dit. Långa flygresor kan bli både tråkiga och jobbiga. Medan det inte finns något som garanterat gör resan bättre varje gång, har många fortfarande kommit på olika idéer på hur man lättar tristessen och gör resan lite bättre.

Egen underhållning

Flygplan kan ofta erbjuda en del underhållning, men man har ju inga garantier för att detta är något som passar en själv. Satsa därför på det säkra före det osäkra och dra med egen underhållning ombord på planet. Detta kan ju exempelvis vara den där boken man haft för avseende att läsa eller bara dra fram mobilen och sätta sig med något spel. Medan somliga nöjer sig med något enkelt pusselspel finns det andra som hellre spelar på exempelvis Casimba Casino för chansen att vinna en slant eller två.

Ta en tupplur

Att sova på planet är det många som gör, speciellt vid långa resor. Det är dock viktigt att tänka lite mer strategiskt kring detta. Tänk på vilken tid på dygnet det kommer att vara när planet anländer. Kommer man fram på morgonen eller förmiddagen kommer man nog vilja se till att sova på planet. Men kommer man fram på kvällen eller natten är det nog bättre att hålla sig vaken och sova på hotellet istället. Ska man sova på planet kan det vara bra att skaffa sig ett par saker för att underlätta situationen. En ögonmask, ett par öronproppar och en nackkudde räcker väldigt långt i jakten på ett par timmars sömn ombord på flyget, men dra gärna nytta av mer allmänna tips också.

Samtala med grannen

Oavsett om man har en granne man känner bredvid sig eller en vilt främmande person kan ett samtal vara precis det som får tiden att gå. Sitter man på ett direktflyg är man ju mest troligt på väg till samma destination, vilket ju kan vara ett roligt ställe att börja på. Men även om det är planerade mellanlandningar och man kanske går skilda vägar efter planet landar finns det alltid något att prata om.