Boende Koh Lanta

Ett paradis för dig

Solbada i stil

Thailand är känt för sina vackra och långa ständer. Här kommer våra tips hur du får ut så mycket som möjligt ur din vistelse på stranden.

Välj rätt strand

strand i thailand

Det absolut första man bör göra när man planerar att ”solbada i stil” är att välja rätt strand. Visst man kan ta någon av standardstränderna som är övertäckta med turister och skräp men då är det knappast lika enkelt att njuta av solen, speciellt inte i stil.

I denna artikeln från expressen ser vi tio stycken av Thailands allra finaste badstränder varav en faktiskt befinner sig i Koh Lanta. Klong Nin heter stranden och befinner sig på öns västra sida. Sanden är som förväntat fin och vattnet klart. Detta ramas vackert in av skogen.

Skaffa en bra filt

I slutet av förra året beslutade sig Thailands militär som då nyligen tagit makten att Thailands stränder skulle hållas mera naturliga. Detta gjorde att den permanenta uthyrningen av stolar och parasoller förbjöds på stränderna. Detta gör att man som badturist själv måste ta med sig stolar ut på stranden, något som gör att många istället väljer filtar vilket kan vara ett fullgott alternativ.

Underhållning

Väl ute på stranden så kan det vara roligt att ha något att fördriva tiden med. Ett klassiskt men kanske inte så stilfullt alternativ är att sätta sig ner med den där pocketboken man köpte på flygplatsen. Ett bättre alternativ är att istället använda telefonen för all underhållning.

Varför inte ta och spela lite spel? Då det inte finns några casinon eller pokerspel i landet kan man istället tillgå de klassiska svenska alternativen direkt på mobilen.

Sista förslaget är att lyssna på musik. Något som även det är bäst att göra via mobilen. Om man har Spotify premium kan man lyssna på musiken även då man är utomlands under lång tid.