Boende Koh Lanta

Ett paradis för dig

Att tänka på vid utlandsresor

Håller ni på att planera för någon semestertripp i annat land så är det en hel del att tänka på vid utlandsresor. Det absolut viktigaste är att se till att du har en reseförsäkring som hjälper dig om du blir i behov av vård men också transport hem om så skulle bli fallet.Ta även med dig vissa viktiga handlingar och tänk på hur du förvara dina personliga ägodelar både på hotell och när ni är utomhus.

Att resa utomlands ska vara en njutning och för att det inte ska bli några problem så är det en fördel att planera sin tripp noga. hela vägen från sin bostad tills att man landat i det paradis man tänker besöka. Ta reda på exempelvis vad som gäller att ta med sig e-cigaretter på flyget om du är brukare av sådana. Olika flygbolag har olika regler angående detta så kolla upp innan vad som gäller för det flygbolag som du ska flyga med.

Ju bättre förberedd man är desto enklare kan resan bli. Det finns bra checklistor där du kan få bra information om vad som bör tänkas på när man reser utomlands. Se till att packa ner allt som du anser dig behöva, se dock till att inte packa övervikt. Reser du inom EU så se till att du har ett EU-kort från försäkringskassan då du som medborgare inom EU har rätt till sjukvård som kan bli aktuell. Det finns även andra länder som har ett speciellt avtal med Sverige för sjukvård, bland annat Australien.